25 اردیبهشت 1397 - 15:24 شناسه خبر: 6957 نسخه چاپی

رئیس انجمن ملی خرمای ایران خبر داد:

بیش از 400 هزار تن خرما در ماه مبارک رمضان عرضه می شود

بیش از 400 هزار تن خرما در ماه مبارک رمضان عرضه می شود رئیس انجمن ملی خرمای ایران خبر داد:
محسن رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرمای ایران اعلام کرد: بیش از 400 هزار تن خرما معادل 40 درصد تولید کشور ویژه ماه مبارک رمضان به بازار عرضه می شود.

ایرنا

«محسن رشید فرخی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تولید خرمای امسال کشور را از لحاظ کیفی مرغوب عنوان کرد و افزود: ذخایر خرمای کشور برای مصرف ماه مبارک رمضان کافی است و کمبودی در این زمینه نداریم.
وی اظهار داشت: سال گذشته حدود یک میلیون و 200 هزارتن خرما در استان های خرما خیز کشور از جمله کرمان، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر در کشور تولید شده بود که به نظر می رسد با این میزان عرضه برای ماه مبارک رمضان تا فصل جدید برداشت خرما مشکلی نداشته باشیم.
به گفته وی، البته خرما در برخی استان های دیگر همچون خراسان جنوبی نیز تولید می شود اما از لحاظ سطح زیرکشت اندک است.
رشید فرخی خرما را محصولی ذائقه ای و سلیقه ای دانست و تصریح کرد: طبق آمارها ایران از لحاظ تنوع و طعم رتبه اول تولید و از لحاظ حجم تولید رتبه دوم تولید دنیا را دارد.
به گفته وی، از لحاظ تولید مصر رتبه اول، عربستان و امارات رتبه سوم و چهارم تولید خرما را در جهان دارند.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران اضافه کرد: اکنون بیش از 93 زیرگونه (واریته) و گونه خرما در کشور ما وجود دارد که بین هشت تا 12 رقم آن تجاری و دارای مصرف بالاست.
رشید فرخی یادآور شد: 50 درصد خرمای تولیدی ایران از نوع مضافتی و 10 درصد پیارم بوده و بقیه از سایر گونه ها است.
وی گفت: در حالی که باید قیمت گذاری خرما از طریق عرضه و تقاضا انجام شود، اما می بینیم که این محصول از طریق قیمت گذاری و خرید تضمینی خریداری می شود به طوری که خرید تضمینی امسال پس از دو سال توقف کمتر از پنج هزارتن به قیمت هرکیلوگرم 5500 تومان بود.
رشید فرخی اظهارداشت: قیمت این محصول برای مصرف کنندگان نیز مناسب است زیرا هر کیلوگرم خرمای مضافتی در میادین میوه و تره بار با نرخ 6700 تومان عرضه می شود اما ممکن است در برخی مناطق بالای شهر برخی استان های بزرگ کشور با قیمت های بین 10 تا 15 هزار تومان نیز عرضه شود.
به گزارش ایرنا، خرما یا رطب یکی از موادغذایی با ارزش در ایران به شمار می رود به طوری که سرانه مصرف آن به طور میانگین برای هر ایرانی هفت کیلوگرم است.
کشورهای مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی 10 تولید کننده خرمای دنیا هستند.